Wednesday, February 11, 2009

labbing~~~~~

Ape lagi la keje aku hari2(time rase mcm rajin sket)..hehe..wat lab...Hari nie kne pick colonies lagi..xbyk...6 plates jer...spttnye kejap jer..tapi aku nie mcm2 hal td...contact lens tercabut la..pas2 solution plak kat lab bioinfo..terpakse la gne air paip...ganti solution...hahahaha..da pnah wat dlu...kalo time contact lens tertanggal tetibe je la..kuikuikui...!



Nie time da abes pick colonies..saje jer nak wat promosi biotek jap..hahaha..plate sblh tue sume yang da abes pick..



Keadaan laminarflor(ejaan ntah btol ke tidak) bler aku tgh wat keje...Ni adalah plate terakhir yang aku pick..huhue..sebenarnye kene pick 12 plate..tapi aku wat 2 batch..so xde la lame sgt dok kat kerusi...lenguh..nie pon huda da bpe x dtg kat aku tanya xnak mkn ker..aku plak...org ajak mkn sume aku xnak pgi..konon xnak mkn lunch la..tapi da kol 4 tue rase pdih prot plak...kne pi mkn nasik..nasib bek ade lagi lauk pauk kat kafe belakang...Kalo ade kuih yang sedap2 kat kafe blkg tue..aku makan jer kuih2 tue..tapi kuih die xbest ...nak wat aduan dekat jabatan pengguna la(ape kaitan ngn kuih xbest?!!!..HEHE)


Sekarang nie aim aku nak siapkan keje lab jer..pas2 nak tulis tesis..pnat da...huhue..Da la yuran master ngn phd kat ukm nie da naik..nasib baik la kitorg yang student lame nie xkene pon..still bayar yuran lame...

Huhue..nie je la aktiviti aku hari2...keje aku...selain on9 tgok blog ronasofia ngn princess vee..hehe..

1 comments:

LeQ said...

midah, bahaya la klu contact lens pakai air paip aje. sbb nnt mudah kena infection. once infected, mmg mata leh rosak. solution tu utk elak jangkitan sbnrnye. klu cm malas sgt, at least pakai air suling. bkn air paip. ok.

Post a Comment

 

Search This Blog

Loading...

my favourite songs~~

My Blog List

my favourite blog list

Photobucket Powered by BannerFans.com
1MalaysiaBlogger