Saturday, September 5, 2009

pangkor island

Venue : Pangkor Island Beach Resort
Date : 27 - 30 July 2009

Sebenarnya ade internatinal meeting antara dr. wan and researchers dari jepun, namibia and indonesia.Sebenarnya aku xinvolve pon dalam meeting nie..saje memenuhkan kerusi kosong sebab kak ira xdpt pgi..mcm tue kot..hehe..xpela..pgi jer la..jalan2..hehe..

Kitorang gerak pagi..dalam kol 7pg sbb nak kne pgi VRI kat ipoh sbb Dr. Nobue ade talk..kami naik bas ukm yang kecik dan comel..hehe..(pemandu die pon comel2;p). kami smpai kat VRI dalam kol 11 pagi cm2..so tros masok conference room..



wajah2 gembira..hehe..time nie bru gerak dr mgi..time nie highway sungai besi..tengah jem..



me and kak limah..



Dr Nobue Inoue..btol kot ejaan tue tgh bg speech pasal projek die..



nape aku buat muke cmni pon aku xtao..hehe




aku ngn muke yang bosan..hehe..kne bawak brg kamera..abg rashdi sroh..



bergambar kenang-kenangan kat VRI..nie sume yang dtg..yang sorg lagi tgh tgkp gmba..




nkat atas feri..nak pgi pangkor island...panas jgak time nie..tapi nak tgkp gmba punye pasal..tahan jer la..huhu..



mostly nie la keje kitorg kat pangkor..posing



tengokla..betapa kuatnye angin time tue..mase nie pkul 3 lebe..feri pgi pangkor kejap jer..dlm 30 minit..



i love this pic so much..rase mcm dlm cter mafia plak..ahaks..cube teka mane aku?;p



kami bru smpai kat pangkor island..tgh tggu coaster..




kami dlm coaster nak pgi hotel..




cantiknye..pic taken from the meeting room..



aku ngn liksin dlm blik meeting room..dengar jer la..



bergmbar kenang-kenangan after meeting abes..




makan time..serabutnye tudung aku...



mandi manda..besh..



ombak besar...wuhuu...

Kami kat sana 3hari tapi meeting sehari jer..so mostly, kitorg just enjoy our tme there..hehe..mandi pantai..lepak kat cafe mlm2...tdo...pgi jln2 kat pekan...pnat gak la kat sane..sbb mostly byk mase spend atas bas..kalo naik flight jimat la sket mase..Prof Junichi tanya aku..die mcm curious berapa byk selendang yang aku bwk..sbb die kate aku slalu tkar selendang..ehm aku kate xla byk..ade la 3-4..die minat kot tgok org pkai selendang..org kat jpun kan xrmai org Islam....



huhue..apekah?!!



tengah nak ambush pekerja kilang tgh wat keje..



haha..dapat masok da..nie la blik yang aku nak msok td...pekerja tgh packing satay ikan...





huhue..naga..



aku yang kecik tue..hehe




bru pas mendaki great wall of china kat pulau pangkor nie..xla tinggi sangat tapi pnat jgak la..merenung masa depan..hehe





nie adalah kota belanda kat pulau pangkor





more picture with watanabe sensei..btol kot..rase2nye...



org jepun yang ikot kitorg dua orang pakcik nie jer..org2 jepun lain duduk kat hotel jer..dr joseph tuda plak da balik time nie..dr boniface plak xikot plak jln2...banyak jgak pakcik2 nie memborong..hehe...kitorg sightseeing kejap jer..pas2 shopping la sket2..kne cpt coz kol 12tgh hari da kne check out hotel..kitorg smpai mgi mlm tue jgak dlm kol 8 lebe..

Huhu..lambat btol nak update blog nie..Hari nie aku mcm sede sket..mcm2 jadi..hehe..biarlah jadi rahsia..ade org tue ckp..die xpercye kat aku..ehm...xpela..tue hak die...die kate nti aku pos bnde ngarut2 kat blog nie..ntah la..dlu kot..skrg mane ade..blog nie juzt suke2..pas2 tgok blog list yang aku ade..dgr lagu..Sebenarnye dlm hidup ini kita xkan sentiasa dapat ape yang kita..kdg2 kite diuji..ujian itu datang dr Allah..

0 comments:

Post a Comment

 

Search This Blog

Loading...

my favourite songs~~

My Blog List

my favourite blog list

Photobucket Powered by BannerFans.com
1MalaysiaBlogger